søndag den 24. marts 2013

2 billeder af vores nye pave

Fredag den 22. marts 2013 offentliggjorde Radio Vaticana på Facebook en række billeder fra pavens modtagelse af gratulationer fra de de andre trosamfunds religiøse ledere. Tidligere samme dag offentliggjorde man også en række billeder af pavens morgenmesse med de ansatte i Domus Santa Marta, hvor kardinalerne boede under konklavet. Jeg har udvalgt et billede fra hver af disse bemærkelsesværdige billedserier.

(fra facebook.com - Vatican Radio)

Det er tidlig fredag morgen. De ansatte på Domus Santa Martha venter på, at paven skal komme og fejre morgenmessen sammen med dem. Hvad de ikke ved er, at paven allerede er kommet. Han har sat sig bagerst i det lille kapel som om, at han også venter på sin egen ankomst. Han har sat sig som var han en af de ansatte, der sidder og venter med arbejdstøjet på. Fotoet er ikke specielt velkomponeret. Det synes som om, at fotografen har måtte tage et hurtigt billede, inden nogen nåede at opdage, hvem der havde sat sig der bagerst i lokalet.


(fra facebook.com - Vatican Radio)
Senere samme dag modtager Pave Frans repræsentanter fra de forskellige trossamfund. Han modtager blandt andet en jødisk rabbiner med denne hjertevarm omfavnelse. Det synes som om, at Paven på kirkens vegne igen (om)favner jødedommen - anerkende jøderne som vore brødre og søstre. Også de muslimske ledere fik en lignende hjertelig modtagelse. Forhåbentlig viser billedet begyndelsen på et spirende forår i den interreligiøse dialog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar