lørdag den 10. december 2011

Sl. Angelus Tancredi O.F.M.

Tegning af P. Subercaseaux Errazuriz O.S.B.(ca. 1920)
(fra www.franciscan-sfo.org)

Født: slut 1100-tallet i Rieti i regionen Lazio
Død: 13. februar 1258
Mindedag: 13. februar

Angelus Tancredi var en adelig ridder af fin slægt fra Rieti i regionen Lazio. I 1223 arbejdede han i Rom for kardinal Leone Brancaleone af Santa Croce in Gerusalemme i Rom. Han boede nogle dage i kardinalens palads i Rom, da pave Honorius III (1216-27) godkendte franciskanernes nye ordensregel. Frans and hans medrejsende brødre skulle overnatte i kardinalens palads, og Angelus forberedte et rum til ham i et ensomt tårn. Men Frans blev kun en nat i paladset, fordi dæmoner plagede ham. Angelus forlod Rom sammen med Frans, og blev dermed den første adelige ridder, der sluttede sig til den nye franciskanske orden.

Angelus kom meget tæt på Frans. Han tilbragte sammen med brødrene Bernhard, Leo og Rufino de sidste to år af Frans' liv sammen med ham. Angelus var til stede, da Frans prædikede for fuglene, og han var også til stede, da Frans fik indprentet Kristi sårmærker. Frans var da en alvorlig syg mand, der havde brugt for megen hjælp for at klare sig. Da Frans til sidst var blind og meget syg, var Angelus til stede, da Frans lavede den berømte solsang - og Frans bad ofte Angelus synge ham netop denne sang. Angelus var desuden til stede, da den hellige Clara døde.

Sammen med brødrene Leo og Rufino skrev han den berømte Legenda Trium Sociorum, «Trebrødre- Legenden (Legenda de tre compagni).

Angelus Tancredi døde den 13. februar 1258 og er gravlagt i nærheden af Frans i krypten under den store basilika i Assisi. Hans minnedag er 13. februar.


Kilder:
http://www.katolsk.no/biografier/historisk/atancred
Fioretti

Ingen kommentarer:

Send en kommentar