torsdag den 22. marts 2012

9. station - At ligge på jorden

Jesus segner tredje gang under korset

Adolf Meisters niende station: Attentatet i Roms lufthavn.
Palæstinensiske terrorister dræbte 13 mennesker; en af dem
var den 25-årige mexikanske ambassade­sekretær Genoveva
Jaime Cisneros. Øverst tv: En terrorist under uddannelse i
Syrien.

Leder: Vi tilbeder dig, Herre Jesus Kristus, og lovpriser dig,
Alle: fordi du ved dit hellige kors har forløst verden.

Leder: Tilsyneladende forlader kræfterne ham nu fuldstændigt. Og han falder igen og bliver liggende på jorden. Med den allersidste kraft rejser han sig endnu engang og slæber sig hen til Golgata bjerget.

Indtil nu har vi altid kunnet rejse os igen. Hvad vil vi gøre, når vi engang ligger på jorden, når alt forekommer os håbløst?


Lad os bede:
Leder: Herre Jesus Kristus, du har opbrugt din sidste kraft for at rejse dig. Giv os håb, når vi ligger på jorden og tror, at livet ikke kan gå videre.

Leder:  Vi beder for alle, som ikke kan se nogen mening med deres liv mere. lad os være et håbets tegn for dem.
Alle: Herre, hør vor bøn.

Som så mange andre katolikker beder også franciskanerne i fastetiden korsvejsandagt. I fraternitetet "La Verna" i København beder vi en meget smuk korsvejsandagt, som man kan følge her på bloggen. Som illustration til de enkelte stationer kan man se den dkatolsk præst og kunstner Adolf Meisters korsvejsbilleder, som han malede i perioden 1986-1988. Billeder indeholder motiver, der refererer til Tysklands fortid med jødeforfølgelse, KZ-lejre og tysk modstandskamp. Også Hiroshimas rædsel og nutidens katastrofer og terrorisme er i Mesters billeder sat i relief til Kristi lidelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar