lørdag den 17. marts 2012

7. station - At falde

Jesus segner for anden gang under korset

Adolf Meisters syvende station: Vulkanen Nevado del Ruiz
brød ud i november 1985 og begravede byen Armero med
sine 22.000 indbyggere. Redningsfolk fandt en 12-års pige,
Omayra, indeklemt i sit hus af beton. Hendes dødskamp varede
60 timer, og hun kunne ikke reddes. TV og blade fulgte med.

Leder: Vi tilbeder dig, Herre Jesus Kristus, og lovpriser dig,
Alle: fordi du ved dit hellige kors har forløst verden.

Leder: Jesus bliver stadig svagere, stadig mere udmattet. Han kan ikke holde korset mere. Han falder igen til jorden. Men han vil ikke blive liggende. han rejser sig igen for at gå vejen til ende.

Vi fornemmer ofte, at vi er svage. Hver synd oplever vi som et fald, som at blive trykket ned. Kristus siger til os, at vi altid kan rejse os.


Lad os bede:
Leder: Herre Jesus Kristus, du segner for anden gang og bliver alligvel ikke modløs. Hjælp os til altid at have tålmodighed.
Alle: Herre, hør vor bøn.

Leder:  Vi beder for alle, som lever i synd. Giv os og dem mod til omvendelse.
Alle: Herre, hør vor bøn.

Som så mange andre katolikker beder også franciskanerne i fastetiden korsvejsandagt. I fraternitetet "La Verna" i København beder vi en meget smuk korsvejsandagt, som man kan følge her på bloggen. Som illustration til de enkelte stationer kan man se den dkatolsk præst og kunstner Adolf Meisters korsvejsbilleder, som han malede i perioden 1986-1988. Billeder indeholder motiver, der refererer til Tysklands fortid med jødeforfølgelse, KZ-lejre og tysk modstandskamp. Også Hiroshimas rædsel og nutidens katastrofer og terrorisme er i Mesters billeder sat i relief til Kristi lidelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar