tirsdag den 13. marts 2012

5. station - At bære med på andres byrder

Simon af Kyrene hjælper Jesus med at bære korset

Adolf Meisters femte station: En libanesisk forretningsmand med et
kors på skulderen demonstrerede mod Berlin-muren; på korset stod
"Humanity". Politiet slår løs på demonstranter på Philippinerne.
Hungersnød i Afrika og Indien. Grænser mm. Andre kæmper en tilsyneladende
forgæves kamp mod umenneskelighed: Samariter, u-landshjælpere, trøstende
samtale, Mother Teresa, den barmhjertige samaritan.

Leder: Vi tilbeder dig, Herre Jesus Kristus, og lovpriser dig,
Alle: fordi du ved dit hellige kors har forløst verden.

Leder: Jesus har ingen kraft mere. Så kommer en mand, som er på vej fra arbejde, ahm til hjælp. Han løfter korsetr fra Jesu skuldre. Nu har Jesus for et øjeblik hænderne frie; byrden er taget fra ham.

Der har ofte været mennesker, som har hjulpet os i vort liv: venner, som ikke har ladet os i stikken, når vi var i nød; naboer, søskende eller andre, som vi kunne tale med om vore vanskeligheder.  


Lad os bede:
Leder: Herre Jesus Kristus, Simon af Kyrene hjalp dig med at bære korset. Lad også os erkende, hvem der har brug for vor hjælp.
Alle: Herre, hør vor bøn.

Leder:  Vi beder for alle, som ikke har nogen kraft mere, for hvem korset bliver for tungt. Send dem mennesker, som hjælper med at bære.
Alle: Herre, hør vor bøn.

Som så mange andre katolikker beder også franciskanerne i fastetiden korsvejsandagt. I fraternitetet "La Verna" i København beder vi en meget smuk korsvejsandagt, som man kan følge her på bloggen. Som illustration til de enkelte stationer kan man se den dkatolsk præst og kunstner Adolf Meisters korsvejsbilleder, som han malede i perioden 1986-1988. Billeder indeholder motiver, der refererer til Tysklands fortid med jødeforfølgelse, KZ-lejre og tysk modstandskamp. Også Hiroshimas rædsel og nutidens katastrofer og terrorisme er i Mesters billeder sat i relief til Kristi lidelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar