tirsdag den 7. februar 2012

Skabelsen af Maja Lisa Engelhardt - 1

I juni 2010 indviede den stedlige sognepræst Jesper Fich syv store glasmosaikker udført af kunstneren Maja Lisa Engelhardt i den katolske Sankt Mariæ Kirke på Frederiksberg ved København. De syv glasmosaikker fremstiller skabelsen syv dage i kunstnerens fortolkning. Glasmosaikkerne er vidunderlige og rummer mange nivauer og dybder. Når sommersolens lys spiller hen over glasmosaikkerne en varm sommerdag, fremstår farverne dybe og varme, mens solens genskin i den hvide sne får nogle nye nuancer frem om vinteren.

Frans var ikke den første, der priste skabelse og evnede at takke Gud for denne. Men han var nok atypisk for sin tid og i hvert fald atypisk i sin udtryksform. Franses betingelsesløse lovprisning er mig en kilde til forundring og eksempel til efterfølgelse hver eneste dag. Jeg tænker, at Frans ville have synes godt om Maja Lisa Engelhardts tolknijng af skabelsen. Bedøm selv:


Skabelsens første dag af Maja Lisa Engelhardt, 2010
(www.kristeligt-dagblad.dk)

Første dag
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden. Og jorden var øde og tom, og der var mørke over verdensdybet. Men Guds Ånd svævede over vandene. Og Gud sagde: "Der blive lys"! Og der blev lys.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar